Un nou Ordin ANPC pentru comercianții de produse alimentare

Din 20 decembrie 2022 intră în aplicare ordinele ANPC nr. 201 din 19 aprilie 2022 și 163/2021. Acestea vizează unitățile care produc și vând produse alimentare. Începând de la această dată, comercianții sunt obligați să afișeze la punctele de vânzare informații detaliate despre produsele alimentare pe care le comercializează. Și anume, informații cu privire la valorile nutriționale, ingrediente, gramaj și alergeni.

Informațiile trebuie să fie cât mai detaliate și au ca scop informarea corectă a consumatorilor cu privire la produsele alimentare ce urmează să fie cumpărate. Toți comercianții din industria ospitalității au obligația de a afișa la punctele de vânzare valoarea energetică a produselor și cantitățile de grăsimi, acizi grași saturați, proteine, glucide, zaharuri și sare. De altfel, în funcție de situație, este nevoie și de o declarație prin care să se menționeze faptul că prezența conținutului de sare este datorat exclusiv prezenței în mod natural a sodiului.

Informarea trebuie să fie și cu privire la prezența aditivilor și tipul și cantitatea ce depășește 20 g a ingredientelor aflate în compoziția produselor finite.

Informațiile trebuie să fie vizibile atât în locațiile fizice, cât și pe platformele online prin care se vând produsele alimentare. De asemenea, dacă un produs este oferit spre vânzare în mai multe locuri din cadrul aceleiași unități, informațiile trebuie afișate în fiecare dintre aceste locuri.

Datorită volumului imens de informații, implementarea și respectarea acestor ordine ANPC sunt destul de greu de îndeplinit. În acest sens, compania BitSoft, care este în prezent lider de piață în domeniul soluțiilor IT pentru industria ospitalității, vine cu soluții bine definite pentru a ajuta fiecare comerciant în parte.

BitSoft, singura companie IT care a fost prezentă la dezbaterea ordinului ANPC

BitSoft are o experiență de peste 28 de ani pe piața din România și se concentrează în permanență pe dezvoltarea softurilor de gestiune a operațiunilor care au loc în cadrul companiilor din domeniul HORECA. Astfel, furnizorul IT pune la dispoziția partenerilor săi o suită de softuri, adaptate în funcție de tipul și nevoia fiecărui business din industria ospitalității.

Mai mult chiar, BitSoft este singura companie din domeniul IT care a fost prezentă la ședința de dezbatere a ordinului ANPC 201/2022, condusă de către președintele ANPC, Horia Constantinescu, și care a avut loc recent. Scopul dezbaterii a fost cu privire la cerințele pe care operatorii economici din domeniu trebuie să le îndeplinească pentru implementarea și respectarea noului ordin. Acest fapt reprezintă dovada clară a faptului că liderul de piață, BitSoft, este în permanență preocupat de profesionalizarea activităților desfășurate de partenerii săi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *